18 ianuarie 2015

9 sfaturi de la Master LUX pentru acei conducători auto, pentru care iarna numai a început

Este necesar să pregătiţi din timp automobilul Dvs. pentru perioada de iarnă. Însă, de la an la an totul se schimbă, şi nu putem şti dacă vom avea cu adevărat parte de o iarnă în tot sensul cuvîntului. Astfel, Master LUX  vă oferă  un îndrumar pentru cei mai optimiști, pe care zăpada şi temperaturile sub 0 i-au luat prin mare surprindere.

  1. „Încălţarea” corectă. Înălţimea protectorului trebuie să fie de cel puţin 4 mm. Presiunea trebuie mărită pînă la  2,2 bari. Anvelopele de iarnă trebuie păstrate într-un „hotel de anvelope” prevăzut cu un nivel corespunzător de temperatură, umiditate şi lumină. Atenţie: este foarte periculos să echipaţi cu anvelope de iarnă doar axa de tracţiune!

  2. Verificarea frînelor. Diferenţa dintre momentele de frînare a roţilor este motivul principal al derapărilor.

  3. „Înarmaţi-vă” cu o racletă şi o perie. Aceste accesorii simple vă vor ajuta să economisiţi  substanţial timp dimineaţa. Cu siguranță vă vor prinde bine o pereche de mănuşi şi o lanternă.

  4. Pregătirea lichidelor. Se recomandă  înlocuirea totală a lichidului de răcire cu un lichid anti-îngheţ, rezistent la temperaturile joase. Nu scăpaţi din vedere nici antigelul.

  5. Asigurarea curăţirii ferestrelor. Adesea către  perioada rece a anului lamele ştergătoarelor se uzează şi  reduc din calitatea vizibilităţii. Zăpada îngheţată poate cauza defecţiuni ale mecanismului ştergătoarelor: zăpada trebuie curăţată. Lichidul de spălare a parbrizului, de asemenea, trebuie să posede proprietăţi anti-îngheţ.

  6. Înlocuirea uleiului şi a filtrelor. Înainte de venirea îngheţurilor, uleiul şi filtrul de ulei trebuie înlocuite. De regulă, pe timp de iarnă se va folosi un ulei mai puţin vîscos.

  7. Verificarea stării bateriei. Perioada de exploatare a unei baterii constituie de la  3 pînă la 5 ani, prin urmare, este necesar să verificaţi starea acesteia. Refuzul bateririe de a porni poate crea mari incomodităţi. Pentru orice eventualitate, asiguraţi-vă cu o pereche de cabluri de încărcare.

  8. Pregătirea caroseriei. Cea mai ieftină modalitate este ceruirea  caroseriei.

  9. Poate să comand un taxi? Amortizoarele, braţele suspensiei, butucii roţilor, frînele, roţile sunt  active, se rod, sunt expuse vîntului geros şi se uzează mult mai mult decît în perioada de vară. Pe timp de iarnă piesele automobilului se uzează de cinci ori mai intens decît vara. Probabil, ar merita uneori să apelăm la serviciile unui taxi?

Înapoi la noutăți